وب اپلیکیشن (Web Application) که با نام وب اپ (Web App)، برنامه وب اپلیکیشن و نرم افزار وب اپلیکیشن نیز شناخته می شود در واقع برنامه یا نرم افزاری است که از طریق مرورگر ها و اینترنت در اختیار شما قرار می گیرد.
این نرم افزارها روی یک سرور قرار می گیرند و شما کاربران از طریق آدرس IP یا URL به قسمت های مختلف آن دسترسی خواهد داشت.
میلیون ها کسب و کار از اینترنت به عنوان یک کانال ارتباطی مقرون به صرفه برای افزایش درآمدزایی خود استفاده می کنند و می توانند از این طریق به بازار هدف خود نزدیکتر شوند و تبادل اطلاعات سریع و مطئنی را در این بستر انجام دهند. ولی در چه صورت این تعاملات می تواند موثرتر باشد؟
در صورتیکه ابزارهایی وجود داشته باشند که بتوانند داده هایی را از کاربر دریافت کنند و اطلاعات و نتایج مناسب را به آنها نمایش دهند که این خود باعث افزایش تعامل با مشتری می شود که وب اپلیکیشن نوعی از این ابزارهاست.
این نرم افزارها به کاربران اجازه می دهند داده ها را بدون در نظر گرفتن و محدود بودن به زمان و مکان مشخصی با اتصال به اینترنت ایجاد و اشتراک گذاری کنند و نتیجه ای که می خواهند را دریافت کنند. برنامه های وب اپلیکشن شامل موارد زیر می شود :
اپلیکیشن معمولی مثل اپلیکیشنی برای ادیت عکس می شود آفلاین هم با آنها کار کرد حتما نیاز نیست آنلاین باشید و به اینترنت وصل باشید ولی وب اپلیکیشن یا برنامه تحت وب، نرم افزاری است که با استفاده از مرورگر وب و از طریق شبکه های محلی یا اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد.
در اصل، وب اپلیکیشن ها مثل جی میل برنامه هایی هستند که تنها از طریق وب قابل استفاده هستند و اگر به اینترنت متصل نباشند رد و بدل اطلاعات انجام نمی شود.
وب اپلیکیشن ها از یک فروشگاه اپلیکیشن مثلا گوگل پلی دانلود و نصب می شوند و به منابع سیستم، مانند جی پی اس و عملکرد دوربین دسترسی دارند ولی وب سایت ها نیازی به دانلود یا نصب ندارند.
برنامه های تحت وب معمولا با یکی از زبان های ASP.Net ،PHP ،JAVA، پایتون و … نوشته شده و روی سرور قابل نصب هستند.